fredag 28. august 2015

Raymonds dobbeltstandard

Vi er inne i periode med oppbremsing i oljeindustrien som påvirker norsk økonomi i sin helhet. Arbeidsledigheten stiger og kravene til omstilling øker for den enkelte og for bedriftene. Næringslivet i Oslo er sammensatt, fra de store konsernenes hovedkontorer, til den lille sjappa på hjørnet. Felles for dem alle er at nye skatter ikke akkurat er det de trenger i usikre økonomiske tider. 

Vibeke Madsen, direktøren i Virke - Hovedorganisasjonen den neste største hovedorganisasjonen for bedrifter, gjør ikke noe annet enn å påpeke at eiendomsskatt selvfølgelig vil påvirke rammevilkårene for næringslivet i Oslo. Konfrontert med dette er Raymond Johansens reaksjon at Madsen "løper Høyres ærend". Utrolig! Noen skal plukke opp regninga for eiendomsskatten og det er klart at bedriftene er bekymret for økte utgifter når lønnsomheten presses og folk kanskje må sies opp.

Johansen burde kanskje se seg selv i speilet og gjøre litt selvransakelse før han kommer med beskyldninger om at andre gjør vennetjenester for politiske partier. Ikke at det er en hemmelighet, men LO Oslo kjører en kampanje for Oslo Arbeiderparti og de andre partiene på venstresiden. I sitt valgmateriell blir leserne presentert for, i beste fall mangelfull informasjon om Høyres politikk, og i verste fall direkte feilinformasjon. Når Madsen står opp for sine medlemmers interesse er det altså å "løpe Høyres ærend", men at LO i Oslo driver valgkamp for venstresiden er altså helt uproblematisk? Jeg trenger vel ikke minne om at ikke alle LOs medlemmer stemmer sosialistisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar